Databaser

På denne side finder du diverse link til de mest benyttede databaser der anvendes til slægtsforskning, som DS-Næstved har samlet gemmen tiden.
Enkelte link kan dog være “døde”, men bliver opdateret løbende, som vi finder de korrekte links.


Sall Data

På Sall Data finder du stiller kirkebøger, folketællinger og andre arkivalier til rådighed online på internettet. Her kan du hjemme fra din egen pc benytte de digitaliserede arkivalier. Servicen er gratis.


Arkivalieronline

Statens Arkiver stiller kirkebøger, folketællinger og andre arkivalier til rådighed online på internettet. Her kan du hjemme fra din egen pc benytte de digitaliserede arkivalier. Servicen er gratis.

Ancetry.se
og danske kirkebøger
Der er nu mulighed for at søge gratis i en del af de kirkebøger, som Ancestry har indekseret.
Søgning omfatter p.t. alle kirkebogsdata fra 1892-1918, men bliver løbende udvidet til at omfatte alle kirkebogsdata fra 1812-1918.
Søgningen er gratis, men kræver, at du opretter dig som bruger. Du kan finde de danske kirkebøger via den svenske version af Ancestry . Klik på “Sök” og vælg herefter “Sök igenom alla dokument”. På kortet, du nu får frem, klikker du på Danmark og vælger “Danmark, kyrkböcker 1812-1918”. Vær dog opmærksom på, at indekseringen ikke er afsluttet, så du vil måske ikke finde alt, hvad du kunne forvente.
De tilsvarende data bliver også tilgængelige på ddd.dda.dk en gang i løbet af 2020, i første omgang dog uden direkte link til den berørte kirkebogsside.

Daisy.

Arkivdatabasen Daisy. Se hvad der findes af arkivalier. Læs mange af dem online. Bestil materiale på Rigsarkivet.

Danish Family Search.
Arkivdatabasen Danish Family Search.

  • Oversigt over danske amter, herred og sogne med antallet af folketællinger og kirkebøger.
  • Søgning på tværs af indtastede data fra folketællinger, kirkebøger samt Politiets Registerblade.
  • Fonetisk søgning på visse navne, så søgning på “Karl” også viser resultater for dem som hedder “Carl”.
  • Bladring i de originale kilder fra AO uden brug af Java og fra alle moderne browsere.
  • Visning af de originale kilder ved hjælp af integreret billedværktøj hvor man kan zoome ind og ud med musen eller se opslaget i fuld skærm.
  • Link mellem de indtastede data og den originale kilde.
  • Fremvisning af de indtastede poster når det originale opslag vises.
  • Fremhævelse af den indtaste post med gult på den originale post (kun for direkte indtastede poster).
  • Indtastning af kirkebøger som ikke allerede er indtastet.
  • identifikation af opslagstyper på de originale opslag samt angivelse af fra og til år.
  • Direkte links til alle opslag og indtastninger, så man kan dele opslaget med andre. Meget nyttigt på Facebook.
  • Statistikker på alle amter, herred og sogn som viser fordeling på alder, køn, religion, handicap, m.m.
  • Medlemskonto til håndtering af indtastning samt oversigt over egne indtastninger.
  • API til vores database så andre systemer også kan søge og benytte sig af vores database.

“Søg i samlingerne”

Med søgemaskinen ”Søg i samlingerne” kan du søge i data på tværs af en række af Rigsarkivets samlinger.

Dansk Demografisk Database

I Dansk Demografisk Database, også kaldet DDD, kan du søge efter personer i kilder som fx folketællinger og politiets udvandringsprotokoller. Kilderne er indtastet af både frivillige og professionelle og der tilføjes hele tiden flere data.

Politiets Registerblade

Dette website indeholder en digital version af Københavns politis registerblade, som blev ført fra 1890-1923. Registerbladene er den første centrale personregistrering af hele befolkningen i København, og er en forløber for Folkeregistret. Der findes i alt omkring 1,4 millioner registerblade.

Politiets mandtaller.

Politiets mandtaller består af skemaer, hvor Københavns befolkning mellem 1866 og 1923 er registreret. Mandtallerne minder om folketællinger, men blev ført meget oftere end folketællingerne, nemlig 2 gange om året. Dette gør mandtallerne til en god kilde til slægtsforskning.
Mandtallerne kan nu ses på nettet. Du kan bladre i mandtallerne, der er inddelt efter gade, år og måned.

Politiets efterretninger 1867-1930

I politiets efterretninger finder du efterlysninger på personer i hele Danmark.

Lædgsruller.dk

Lægdsrullerne indeholder mange oplysninger om den værnepligtige, hans fødsted, hans fader, evt. hans højde og mulige skavanker, om aftjening af værnepligt og hvilket sogn eller by han boede.
Fra omkring 1789 er de fleste centralt førte lægdsruller bevaret. Derfor kan vi i dag finde oplysninger om de af vore mandlige aner,
som var værnepligtige. Denne webside hjælper dig frem til de land og søruller som Rigsarkivet har online.

Frihedsmuseets modstandsdatabase

Basen indeholder oplysninger om:

  • Modstandsfolk over hele landet omtalt i den vigtigste trykte litteratur
  • Nulevende modstandsfolk nævnt på undergrundshærens styrkelister, såfremt disse har givet samtykke til offentliggørelse
  • Modstandsfolk nævnt på undergrundshærens styrkelister, såfremt disse er afgået ved døden for mere end 10 år siden

FamilySearch

Mormonernes store slægtsdatabase med blandt andet danske kirkebøger op til ca. 1920. Alle data er indtastet, så der kan søges på navne, fortrinsvis dåb og ægteskab.
En vejledning til FamilySearch udarbejdet af A. M. Krogh-Thomsen kan hentes ved at klikke her. (13MB)
Vejledning til FamilySearch juli 2017, 2 filer: Vejledning I og Vejledning II

MyHeritage

MyHeritage er en af de førende globale databaser til at søge i slægtshistorie. Med milliarder af historiske optegnelser, millioner af stamtræer og sofistikerede matchende teknologier, der fungerer på tværs af alle dets aktiver, MyHeritage giver brugerne en meningsfuld opdagelsesoplevelse, der forener deres fortid, nutid og fremtid..

Find gravsted

Findgravsted.dk gør det muligt at søge oplysninger om gravsteders numre og placeringer. Data er stillet til rådighed af de enkelte kirkegårde

FamilySearch

Mormonernes store slægtsdatabase med blandt andet danske kirkebøger op til ca. 1920. Alle data er indtastet, så der kan søges på navne, fortrinsvis dåb og ægteskab.
En vejledning til FamilySearch udarbejdet af A. M. Krogh-Thomsen kan hentes ved at klikke her. (13MB)
Vejledning til FamilySearch juli 2017, 2 filer: Vejledning I og Vejledning II

Danmarks gravstene

Her samles linkene til alle Danmarks fotograferede kirkegårde. At digitalisere alle disse kirkegårde, vores fælles fortid og fremtid, er et landsdækkende projekt på Dk-gravsten.

Find gravsted

Findgravsted.dk gør det muligt at søge oplysninger om gravsteders numre og placeringer. Data er stillet til rådighed af de enkelte kirkegårde

Afdøde.dk 

afdøde.dk leveres i et samarbejde mellem bedemændene, der laver annoncerne, og hoej.dk a/s og er tilmeldt Pressenævnet. Her kan De se nye dødsannoncer og søge i tidligere offentliggjorte annoncer.

Det danske Udvandrerarkiv

394.000 udvandrere for årene 1869 til 1908 kan findes i Den danske Udvandrerdatabase, udarbejdet af Det danske Udvandrerarkiv i samarbejde med Aalborg Stadsarkiv på grundlag af Københavns Politis Udvandrerprotokoller.
Det betyder at databasen indeholder det store flertal af udvandrere, der har købt en oversøisk billet af en dansk rejseagent, men ikke de der har købt billet i udlandet, eller slet ikke har købt billet (fx. sømænd).

Indeks til dødsboer i Statstidende

Denne side er oprettet som hjælp til slægtsforskere og indeholder en slags indeks over dødsindførelser der er anført i Statstidende fra midten af 1998 og frem.

Historiske aviser

Læs gamle aviser på nettet. Alle årgange, der er mere end 100 år gamle, kan man læse i hjemmefra. Der er foreløbigt lagt ca. 1,4 million sider på nettet. Målet er 32 mio. sider frem mod 2017. Fra starten vil der være adgang til udvalgte årgange fra bl.a. Adresseavisen, Bornholms Tidende, Jyllands-Posten og Aarhus Stiftstidende. Flere avistitler tilføjes løbende. Det er muligt at søge på teksten i aviserne. Efter scanning har et computer-program ved hjælp af såkaldt OCR identificeret de tegn, der står i avisen. Da dette er en automatisk proces udført af en computer, vil man opleve, at ikke alle ord er identificeret korrekt.

Europæiske Arkiv Portal

Den europæiske arkivportal, Archives Portal Europe, giver tilgang til information om arkivmateriale fra mange lande i Europa, samt information om arkivinstitutioner på hele kontinentet.

Ellis Island

Indvandrere til USA blev i en periode registreret på Ellis Island. Søg i deres database.

Familytreenow.com

GRATIS søgedatabase for slægtsforskning i USA